21/6/19

Obradoiro de cociña grega - IES MGB xuño 2019



RECEITA Τζατζίκι

Συστατικά (ingredientes)

  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (300 gramos de iogur escurrido)
  • 1 αγγούρι (1 pepino)
  • 1/3 σκ. σκόρδο (12 dentes de allo)
  • 3 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί ή μηλόξιδο (vinagre de viño branco)
  • ¼ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά) (¼ eneldo, picado fino)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο (2 tbl. aceite de oliva)
  • 1 πρέζα αλάτι (1 pizca de sal)
  • πιπέρι (pementa)
Μέθοδος Εκτέλεσης (preparación)
  1. Escurrir o iogur deixándo varias horas sobre un colador. Verter logo nun bol.
  2. Pelar o pepino e raialo sobre un pano de cociña, engadindo o vinagre e a pementa.
  3. Escurrilo apretando o pano de cociña para que solte a auga e engadilo ao bol.
  4. Mazar nun morteiro o allo e o aceite e engadir a o bol
  5. Finalizar picando unhas ramiñas de eneldo e engadindo un pouco de aceite.
  6. Descargar *.pdf
  7. En vídeo: https://youtu.be/ZVOXCNxapdg
 RECEITA Μελιτζανοσαλάτα

Συστατικά (Ingredientes)

  • 1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες, μέτριες (1 kilo de berenxenas medianas)
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης (1 pemento)
  • 1 σκ. σκόρδο (4γρ.) (1 allo)
  • 30 ml μηλόξυδο ή ξύδι από λευκό κρασί (30 ml de vinagre de sidra ou vinagre de vino blanco)
  • ½ ματσάκι μαϊντανό (½ presa de pirixel)
  • 2 τεμ. φρ. κρεμμύδι (50 γρ.) (2 pezas de cebola)
  • 60 ml ελαιόλαδο (60 ml de aceite de oliva)
  • αλάτι (sal)
  • πιπέρι (pementa)

Μέθοδος Εκτέλεσης (Preparación)

  1. Precalentar o forno a 180º. Pinchar as berenxenas e fornealas co pemento durante 40min. Sacarlle o recheo as berenxenas, poñelas nun pano e escurrir. Despois de escurrir, picar e poñer nun bol. Sacarlle a pel e as sementes ao pemento, picar e engadir ao bol.
  2. Mesturar o vinagre e o aceite pola batidora e engadir.
  3. Engadir o sal, a pementa, o allo e o pirixel e mesturar.
  4. Servir e botar a cebola e un pouco de pirixel por enriba, cun chorriño de aceite para decorar.
  5. Descargar *.pdf
  6. En vídeo: https://youtu.be/yY1jv7U0I60


No hay comentarios: